Forums Gallery Downloads LOGIN |REGISTER

Got an AMD card? Read this first!

If you have problems with the Sandbox editor or other provided tools, let us know here.


 

lemonman
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 2
Member since: 23.05.2012, 18:29
Likes: 0

Re: Got an AMD card? Read this first!

Postby lemonman » 23.05.2012, 20:13

Thank you so much i couldnt even run the game until i had done this or even edit it. Thanks ALOT!!!
fuzzylr
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 3
Member since: 23.05.2012, 21:33
Location: Virginia
Likes: 0

Re: Got an AMD card? Read this first!

Postby fuzzylr » 24.05.2012, 17:27

Greetigns, This post was started back in April. Any updates with this issue?

I will apply the fix to my machine.
Sean R.
Maya 2012
Cry3 SDK (Free)
User avatar
Cry-Adam
Crytek Staff Member
Crytek Staff Member
 
Posts: 11269
Images: 182
Member since: 09.01.2008, 01:11
Location: Crytek HQ
Likes: 845

Re: Got an AMD card? Read this first!

Postby Cry-Adam » 26.05.2012, 00:44

Cry-Adam wrote:Just an update on this, we're still investigating this issue but it appears as though Geometry Instancing + Tessellated objects isn't currently supported which is why disabling GeomInstancing fixes the issue. The reason AMD drivers are crashing and NVIDIA cards aren't is simply one driver falls on the issue and one doesn't. Will keep you posted on advancements but the official fix is as per the OP, to disable r_GeomInstancing. Thanks!

Image
Image
No dev/modding PM's please, use the forums! :)
Achievement Unlocked: Wear the Winter avatar all year.
User avatar
VengenceBot
Executive Producer
Executive Producer
 
Posts: 3272
Member since: 12.04.2007, 16:51
Likes: 2

Re: Got an AMD card? Read this first!

Postby VengenceBot » 26.05.2012, 03:18

Ill try it.. just cuz i want to play the demo.. Im almost done porting the assets to C2..
Guess this is working from other posts.. so thanks
Megagoth1702
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 92
Member since: 26.03.2011, 23:25
Location: Berlin
Likes: 2

Re: Got an AMD card? Read this first!

Postby Megagoth1702 » 10.06.2012, 21:44

Fixed it for me.

AMD has to get their **** together soon man, have CryTek already contacted them about this?
sukkafree63
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 2
Member since: 30.08.2011, 22:28
Likes: 0

Re: Got an AMD card? Read this first!

Postby sukkafree63 » 10.06.2012, 21:51

Can't get it to work for me. I've tried every way I can think of and nothing works.
tpotpro38
Developer
Developer
 
Posts: 323
Member since: 19.08.2011, 23:34
Location: Japan
Likes: 32

Re: Got an AMD card? Read this first!

Postby tpotpro38 » 14.06.2012, 03:25

seems to work so far with that small temporary fix on both machines. i7 AMD Graphics and the other with all AMD hardware.
Don't PM for help, post so that everyone can respond.
XzQshnR
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 1
Member since: 30.06.2012, 00:34
Likes: 0

Re: Got an AMD card? Read this first!

Postby XzQshnR » 30.06.2012, 03:21

I got the same problem. Im using an HD4850. I tried both the commands but still facing the issue :(
d00mtrooper778
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 8
Member since: 29.10.2011, 09:38
Likes: 0

Re: Got an AMD card? Read this first!

Postby d00mtrooper778 » 04.07.2012, 11:46

Cry-Ruan wrote:Hi guys,

Figured we're getting enough separate threads on this; we're currently aware of the issue whereby geometry instancing crashes the SDK using the D3D11 renderer on AMD cards. Original thread is here.

Workaround
Enter r_GeomInstancing = 0 into your system.cfg to prevent these crashes, or r_Driver = DX9 to revert to the D3D9 renderer.

Your system.cfg is found in the root folder of the SDK. At present we're working on the issue. If you have any useful information to add, please do so here :)

Cheers,
Ruan
How do you get to the root folder of the SDK from the Start Menu?
User avatar
Lavizh
News Posters
News Posters
 
Posts: 11980
Member since: 04.12.2007, 03:23
Location: Hamar, Norway
Likes: 744

Re: Got an AMD card? Read this first!

Postby Lavizh » 04.07.2012, 11:50

My Computer? Or Start -> Run -> HDD:\Foldername
 
 
 

Image
d00mtrooper778
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 8
Member since: 29.10.2011, 09:38
Likes: 0

Re: Got an AMD card? Read this first!

Postby d00mtrooper778 » 04.07.2012, 12:09

Lavizh wrote:My Computer? Or Start -> Run -> HDD:\Foldername

Problem is, when I installed the SDK, there is no application to open it other than the DirectX Control Panel. Do you happen to know the exact name of the folder?
pmetsis
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 1
Member since: 13.07.2012, 07:31
Likes: 0

Re: Got an AMD card? Read this first!

Postby pmetsis » 13.07.2012, 07:52

Good morning guys. I am new to the world of crydev. I am trying to install the sdk under win 7 64 bit (with ATI 6770M) and I get error 183. I have implemented the corrections mentioned but the editor still crushes. Any ideas, thanks in advance!
killereddy
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 1
Member since: 19.07.2012, 18:29
Likes: 0

Re: Got an AMD card? Read this first!

Postby killereddy » 19.07.2012, 21:02

XzQshnR wrote:I got the same problem. Im using an HD4850. I tried both the commands but still facing the issue :(

I also use an HD 4850 (yeah I know time to upgrade.) and the workaround doesn't work for me.

EDIT: apparently I had two problems, the editor stopped crashing but I only see a black screen. I can load the included forest map, even enter game mode, move and fire but I can't see anything.
Attachments
Game.log
(33.86 KiB) Downloaded 40 times
error.log
(2.46 KiB) Downloaded 38 times
Editor.log
(29.44 KiB) Downloaded 34 times
carlos.salazar
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 1
Member since: 17.08.2012, 17:02
Likes: 0

Re: Got an AMD card? Read this first!

Postby carlos.salazar » 18.08.2012, 23:59

I Have the same problem ,attached my dxdiag ?(

Any solution ?(, i try with r_GeomInstancing = 0 and not working
Attachments
DxDiag.txt
(36.18 KiB) Downloaded 46 times
draw85
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 6
Member since: 21.08.2012, 20:35
Likes: 0

Re: Got an AMD card? Read this first!

Postby draw85 » 22.08.2012, 12:03

killereddy wrote:
XzQshnR wrote:I got the same problem. Im using an HD4850. I tried both the commands but still facing the issue :(

I also use an HD 4850 (yeah I know time to upgrade.) and the workaround doesn't work for me.

EDIT: apparently I had two problems, the editor stopped crashing but I only see a black screen. I can load the included forest map, even enter game mode, move and fire but I can't see anything.


are in the same situation but I have a hd 5600 and uttilizzo win XP SP3 and DirectX 9c


 
Connect and collaborate with CRYENGINE developers in the official Forums.
Visit the Gallery to share what you have created and be inspired by what others are creating with CRYENGINE.
Community