Forums Gallery LOGIN |REGISTER

UI Input doesn't work with Text Fields

If you're looking for help with Scaleform, HUD development, UI Emulator/Actions, this is the place!


 

User avatar silver007-001
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 3
Member since: 06.08.2012, 13:15
Likes: 0

UI Input doesn't work with Text Fields

Postby silver007-001 » 06.08.2012, 13:25

Hello!

I am creating a simple Flash menu with input text fields. I set all input parameters in UI node "UI:Display:Config", but still my text field input only catches Enter, backspace, del, tab, but not letter or number keys. I've tried everything, even made a key listener, and it proved me that Scaleform inside engine somehow doesn't let me catch an input.

Somehow, inside a main menu, when connecting to server, text fields are working properly.

P.S. Outside the engine, in flash player, everything works fine.
User avatar silver007-001
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 3
Member since: 06.08.2012, 13:15
Likes: 0

Re: UI Input doesn't work with Text Fields

Postby silver007-001 » 06.08.2012, 18:31

Please, somebody, help.
User avatar Lavizh
News Posters
News Posters
 
Posts: 14025
Member since: 04.12.2007, 03:23
Location: Hamar, Norway
Likes: 985

Re: UI Input doesn't work with Text Fields

Postby Lavizh » 06.08.2012, 19:09

Please allow 24 hours before bumping your own thread.
 
 
Image 
 
Image  Image
User avatar DURLI
Regular Dev
Regular Dev
 
Posts: 545
Images: 3
Member since: 21.10.2009, 19:52
Location: Slovakia, EU
Likes: 6

Re: UI Input doesn't work with Text Fields

Postby DURLI » 11.08.2012, 00:35

Did you allowed a keyevents in uielement? Also did u embedded a font in your text input field?
Image
C++ || C# || 3D Artist || 2D Artist || UI Artist || Animator
User avatar PaulReindell
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 3
Member since: 04.11.2010, 11:34
Likes: 5

Re: UI Input doesn't work with Text Fields

Postby PaulReindell » 17.09.2012, 12:10

There is some additional thing you have to do in actionscript: on textfiled selection you have to explicit call in your AS:

Selection.setFocus(_root.path.to.your.textfiledMC);

e.g. in your onRollOver function

Cheers
User avatar Graph
Executive Producer
Executive Producer
 
Posts: 3023
Member since: 23.03.2007, 14:08
Likes: 21

Re: UI Input doesn't work with Text Fields

Postby Graph » 17.09.2012, 13:49

Image
thx
User avatar jlea
Junior Dev
Junior Dev
 
Posts: 204
Member since: 20.08.2011, 05:40
Likes: 6

Re: UI Input doesn't work with Text Fields

Postby jlea » 18.09.2012, 05:36

Cry-Paul wrote:There is some additional thing you have to do in actionscript: on textfiled selection you have to explicit call in your AS:

Selection.setFocus(_root.path.to.your.textfiledMC);

e.g. in your onRollOver function

Cheers


I have a flowgraph that calls a function in AS, which makes my text input visible and sets focus to the text field. Everything else in the function works but the snippet above does not. I still have to manually click my text input field to get it to start retrieving input. Any ideas?

Do i set focus to the movieclip holding my textinput, or to the textinput itself.
User avatar Lavizh
News Posters
News Posters
 
Posts: 14025
Member since: 04.12.2007, 03:23
Location: Hamar, Norway
Likes: 985

Re: UI Input doesn't work with Text Fields

Postby Lavizh » 18.09.2012, 18:17

Use the textfield Movie Clip as described in Paul's post.
 
 
Image 
 
Image  Image
User avatar Floady
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 25
Member since: 12.01.2012, 22:15
Likes: 2

Re: UI Input doesn't work with Text Fields

Postby Floady » 19.09.2012, 16:05

Also make sure you check in Launcher and Editor, ive seen it before that text doesnt show up in the editor but it does in the launcher.