Forums Gallery Downloads LOGIN |REGISTER

Softimage|XSI: Crytek Addon Beta 3.2 available

Topics about 3DS Max, Softimage, Maya, Photoshop, and various other software packages.


 

User avatar
murdocr
Developer
Developer
 
Posts: 319
Member since: 15.11.2007, 18:12
Location: Surrey, UK
Likes: 0

Postby murdocr » 13.09.2008, 15:16

I had this after i formatted my HDD too, the way i fixed was to get CW 2.5, i don't think any other versions work. link:
http://www.softimage.com/downloads/Crosswalk/crosswalk_2_5.aspx
Hope this helps
User avatar
Bellsey
Skilled Developer
Skilled Developer
 
Posts: 622
Member since: 24.02.2008, 04:35
Location: London, UK
Likes: 0

Postby Bellsey » 13.09.2008, 17:38

you can run other versions of Crosswalk just make sure you also have Crosswalk 2.5 installed, or if you already have it, don't uninstall it.
Graham Bell
Application Specialist - Autodesk
AREA blog

Any opinions expressed here are my own and do not represent those of my employer
User avatar
theGiallo
Not my first Rodeo
Not my first Rodeo
 
Posts: 508
Member since: 05.03.2008, 19:21
Likes: 0

Postby theGiallo » 14.09.2008, 17:40

yes, I also thought about install the Crosswalk 2.5, so now I'll install it and feedback

I'm also downloading the 3.0, just to try
Last edited by theGiallo on 14.09.2008, 17:42, edited 1 time in total.
[URL=http://www.crymod.com/thread.php?postid=354419#post354419] Image
ImplosiveGrenades New Model WIP[/URL]
User avatar
Espence
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 4
Member since: 16.10.2008, 16:47
Location: London, Ontario
Likes: 0

XSI 7 64 bit on Vista 64 problem

Postby Espence » 24.10.2008, 17:56

When i try to prepare the model for exporting I have to convert the materials one by one and the exporter always links to the specular image instead of the Diffuse so i have go through each material and relink the the material to the diffuse texture.
Once i export to Sandbox 2 and try to bring in the model, none of the textures work at all, they just show up as black versions of the texture.

Please help

This is what i see when i start my xsi
Attachments
xsi_problem.jpg
xsi_problem.jpg (444.43 KiB) Viewed 739 times
Last edited by Espence on 24.10.2008, 18:33, edited 1 time in total.
Knowledge Is Power
User avatar
Nikolica
Developer
Developer
 
Posts: 238
Member since: 29.10.2007, 14:05
Location: Croatia
Likes: 0

RE: XSI 7 64 bit on Vista 64 problem

Postby Nikolica » 29.10.2008, 15:07

Hi!
Could you post a screenshot of your material library?

To convert materials properly select them in the explorer.Press 8 to open it up,pres M to find the materials, select them and in cry toolbar press convert selected materials.

Have fun!
Money isn't everything, but with it it's easier to be poor.
My Vimeo channel: Xsi to Sandbox 2
User avatar
Espence
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 4
Member since: 16.10.2008, 16:47
Location: London, Ontario
Likes: 0

RE: XSI 7 64 bit on Vista 64 problem

Postby Espence » 29.10.2008, 15:33

Hi there,

I convert the materials exactly as you describe and they still don't work. They are black when I bring them into the sandbox editor.
Knowledge Is Power
User avatar
Nikolica
Developer
Developer
 
Posts: 238
Member since: 29.10.2007, 14:05
Location: Croatia
Likes: 0

RE: XSI 7 64 bit on Vista 64 problem

Postby Nikolica » 29.10.2008, 18:30

Ok.
That's normal.All you have to do now is change the diffuse color in the editor(sandbox)
If you want your model to have texture, apply one in the mod tool.
Be sure to use .dds or .tiff files because sandbox uses those formats.

If you don't know how to texture, PM me and I'll try to explain it to You.
Money isn't everything, but with it it's easier to be poor.
My Vimeo channel: Xsi to Sandbox 2
robot
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 1
Member since: 29.10.2008, 11:34
Likes: 0

I can't get this to work in Vista at all

Postby robot » 05.11.2008, 01:59

I have the red tab error down below whenever I install and try to use cryexporter with any version of the SDK stuff and RC folder. This is depressing. I was really hoping to be able to make my own characters and models for the game. I have an entire game design planned out.. the AI planned and everything and I am stuck at not even being able to make models for the game. Help please!
User avatar
Nikolica
Developer
Developer
 
Posts: 238
Member since: 29.10.2007, 14:05
Location: Croatia
Likes: 0

RE: I can't get this to work in Vista at all

Postby Nikolica » 08.12.2008, 09:51

It would really help if you tell us what the message says?
Money isn't everything, but with it it's easier to be poor.
My Vimeo channel: Xsi to Sandbox 2
User avatar
ShnitzelKiller
Junior Dev
Junior Dev
 
Posts: 132
Member since: 07.03.2009, 04:17
Likes: 0

RE: Softimage|XSI: Crytek Addon Beta 3.2 available

Postby ShnitzelKiller » 12.03.2009, 07:47

Where do I put this file? Plus, what's the Bin32 file for? I am a noob to windows.

How do you activate an addon in softimage??

EDIT: ok, that's worked out, but...
Last edited by ShnitzelKiller on 13.03.2009, 19:56, edited 3 times in total.
User avatar
ShnitzelKiller
Junior Dev
Junior Dev
 
Posts: 132
Member since: 07.03.2009, 04:17
Likes: 0

Postby ShnitzelKiller » 13.03.2009, 19:54

WHAT DO YOU CHANGE THE DEFAULT MATERIAL's name to?!?!?! Why does everybody seem to know this? Can you tell me what you must change it to to fix the error?!
Last edited by ShnitzelKiller on 13.03.2009, 19:55, edited 2 times in total.
User avatar
sideshowbob
Producer
Producer
 
Posts: 1560
Member since: 12.06.2007, 12:47
Location: germany
Likes: 0

Postby sideshowbob » 14.03.2009, 01:41

Originally posted by ShnitzelKiller
WHAT DO YOU CHANGE THE DEFAULT MATERIAL's name to?!?!?! Why does everybody seem to know this? Can you tell me what you must change it to to fix the error?!


change it to whatever you like
/ color dance
User avatar
ShnitzelKiller
Junior Dev
Junior Dev
 
Posts: 132
Member since: 07.03.2009, 04:17
Likes: 0

Postby ShnitzelKiller » 14.03.2009, 02:53

Whoops, i was changing the material name, not the library name :P
ClanDominator
Senior Developer
Senior Developer
 
Posts: 955
Member since: 30.10.2008, 23:51
Location: Norway
Likes: 0

Postby ClanDominator » 29.03.2009, 22:28

Originally posted by Vladtek
When I press Export Materials I get this:

More texture UV found on mymodel_CryExportNode.mymodel1


WTF? ;(


Means you got more than one pojection... Try opening the scene explorer and check it...:P
Image
rostamike
Junior Dev
Junior Dev
 
Posts: 108
Member since: 11.07.2008, 18:59
Likes: 0

Postby rostamike » 19.04.2009, 17:11

where to download crytek_xsi_database??


 
Connect and collaborate with CRYENGINE developers in the official Forums.
Visit the Gallery to share what you have created and be inspired by what others are creating with CRYENGINE.
Community