Forums Gallery Downloads LOGIN |REGISTER

When Menu text change ?

If you're looking for help with Scaleform, HUD development, UI Emulator/Actions, this is the place!


 

rido1998
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 55
Member since: 21.08.2011, 10:21
Likes: 0

When Menu text change ?

Postby rido1998 » 24.02.2012, 19:13

Hello all friends,I wanted to do menu text change example:Game Settings etc what do you change ? please help me
rido1998
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 55
Member since: 21.08.2011, 10:21
Likes: 0

Re: When Menu text change ?

Postby rido1998 » 25.02.2012, 05:48

help please
Warhead_Killor
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 46
Member since: 20.08.2011, 15:07
Likes: 2

Re: When Menu text change ?

Postby Warhead_Killor » 25.02.2012, 11:24

Are you doing this in the FlowGraph or the UI Emulator?
Warhead Studios - Game Designer/Writer - Currently working on Omni
rido1998
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 55
Member since: 21.08.2011, 10:21
Likes: 0

Re: When Menu text change ?

Postby rido1998 » 25.02.2012, 11:45

UI Emulator open but not menu text. so example:Game Setting,Singleplayer .. does not seem please picture tutorial :(
rido1998
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 55
Member since: 21.08.2011, 10:21
Likes: 0

Re: When Menu text change ?

Postby rido1998 » 25.02.2012, 16:52

help please
Warhead_Killor
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 46
Member since: 20.08.2011, 15:07
Likes: 2

Re: When Menu text change ?

Postby Warhead_Killor » 25.02.2012, 22:29

Here's something I did, Look at the release trailer for the CDK. Pause when they showcase the UI Emulator and basically look at what they did.
Warhead Studios - Game Designer/Writer - Currently working on Omni
Jae
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 13
Member since: 17.08.2011, 22:55
Likes: 0

Re: When Menu text change ?

Postby Jae » 27.02.2012, 07:34

If I recall correctly, it's in UISettings.cpp.
User avatar
Johnny Guitar
Skilled Developer
Skilled Developer
 
Posts: 798
Member since: 23.03.2011, 05:21
Location: Calgary / Alberta / Canada
Likes: 14

Re: When Menu text change ?

Postby Johnny Guitar » 27.02.2012, 07:44

you need to make your own menu.
Taxel
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 93
Member since: 24.08.2011, 13:29
Location: Germany
Likes: 0

Re: When Menu text change ?

Postby Taxel » 27.02.2012, 16:24

no, you don't need your own menu
you can simply edit the text_ui_menus.xml file in Game\Localized\<yourlanguage>.pak\Languages\
in a program like excel
I'm not sure, how you can change the language, so changes in english.pak will work for sure.
rido1998
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 55
Member since: 21.08.2011, 10:21
Likes: 0

Re: When Menu text change ?

Postby rido1998 » 27.02.2012, 18:19

─▒ your say try but error Menu example game setting: @UI_gamesetting ..
Taxel
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 93
Member since: 24.08.2011, 13:29
Location: Germany
Likes: 0

Re: When Menu text change ?

Postby Taxel » 27.02.2012, 22:37

As you can read here
http://freesdk.crydev.net/display/SDKDOC4/UI+Localization
you can change the menu text opening the xml files in Game\Localisation\english.pak
Just use Excel, Open Office Calc or something like that and you will find the table quite clear to read and change. Then save the xml file under Game\Localisation\english\Languages\ and the button captions will have changed
User avatar
Johnny Guitar
Skilled Developer
Skilled Developer
 
Posts: 798
Member since: 23.03.2011, 05:21
Location: Calgary / Alberta / Canada
Likes: 14

Re: When Menu text change ?

Postby Johnny Guitar » 28.02.2012, 02:26

Taxel wrote:no, you don't need your own menu
you can simply edit the text_ui_menus.xml file in Game\Localized\<yourlanguage>.pak\Languages\
in a program like excel
I'm not sure, how you can change the language, so changes in english.pak will work for sure.


Don't edit it in exel, edit it in DreamWeaver or something of that sort.
rido1998
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 55
Member since: 21.08.2011, 10:21
Likes: 0

Re: When Menu text change ?

Postby rido1998 » 28.02.2012, 07:21

My your say try but Languages failed because login my Launcher.exe and menu camon.But menu failed example: ui_Gameseetting@ ui_menutext@ .. please help.
rido1998
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 55
Member since: 21.08.2011, 10:21
Likes: 0

Re: When Menu text change ?

Postby rido1998 » 28.02.2012, 16:36

Please help
User avatar
princeteam
Just getting started
Just getting started
 
Posts: 70
Member since: 22.10.2011, 20:04
Location: Behind you!
Likes: 1

Re: When Menu text change ?

Postby princeteam » 29.02.2012, 12:58

You can try to look flowgraft and codes to understand it but i think you will make flash menu and import to cryengine(change menu.xml)(or swf name) and make callbacks to it
PrinceTeam


 
Connect and collaborate with CRYENGINE developers in the official Forums.
Visit the Gallery to share what you have created and be inspired by what others are creating with CRYENGINE.
Community