Forums Gallery Downloads LOGIN |REGISTER

Poor performance of vegetation with LODs

Topics about 3DS Max, Maya, Photoshop, and various other software packages.


 

User avatar
Kridian
Skilled Developer
Skilled Developer
 
Posts: 606
Member since: 25.07.2006, 03:26
Location: Florida
Likes: 10

Re: Poor performance of vegetation with LODs

Postby Kridian » 07.03.2012, 02:46

I wonder if the DX11 update will get this solved?

When it comes.
User avatar
themodman101
Producer
Producer
 
Posts: 2868
Member since: 26.11.2007, 02:03
Location: USA
Likes: 140

Re: Poor performance of vegetation with LODs

Postby themodman101 » 08.03.2012, 01:36

That's what I am wondering as well. Its gotta be something missing from the renderer itself, that's the only logical conclusion given the facts that I can come up with. Almost like its rendering all LOD's but they aren't visible. making the TRI count stay almost the same but causing the DP to be 6x higher.
User avatar
modsuki
Has seen it all
Has seen it all
 
Posts: 5227
Member since: 02.02.2007, 07:25
Likes: 258

Re: Poor performance of vegetation with LODs

Postby modsuki » 08.03.2012, 04:28

All CE3 version has this f**kin problem? CE3 is worse than CE2 in performance... lol
My Crytek News Blog - http://bit.ly/aFSbnP
My Massive Crysis Maps Guide - http://bit.ly/f5ifhe
My CryEngine Screens - http://bit.ly/wIDNDJ
My Youtube - http://bit.ly/xIg1l1
My Twitter - http://bit.ly/yZtaoH0
User avatar
themodman101
Producer
Producer
 
Posts: 2868
Member since: 26.11.2007, 02:03
Location: USA
Likes: 140

Re: Poor performance of vegetation with LODs

Postby themodman101 » 09.03.2012, 07:39

Actually Im still getting better performance than CE2, however at a higher DP cost. The Autogen sprites are a godsend. and for Vegetation makes it just as good as LOD's.

Still hoping this will be fixed for Hard-surface objects though.
User avatar
the_grim
Superstar Dolphin
Superstar Dolphin
 
Posts: 9884
Member since: 16.08.2004, 10:46
Location: Finland
Likes: 189

Re: Poor performance of vegetation with LODs

Postby the_grim » 09.03.2012, 10:07

themodman101 wrote:Actually Im still getting better performance than CE2, however at a higher DP cost. The Autogen sprites are a godsend. and for Vegetation makes it just as good as LOD's.

Still hoping this will be fixed for Hard-surface objects though.

Yeah it's difficult to judge performance since the DP count obviously isn't a reliable indicator anymore - I'm getting smoother framerates than on CE2 even with thousands of DP more. This most probably has to do with the renderer pipeline optimizations - deferred shading is much more economical than traditional forward rendering in CE2. :)
User avatar
themodman101
Producer
Producer
 
Posts: 2868
Member since: 26.11.2007, 02:03
Location: USA
Likes: 140

Re: Poor performance of vegetation with LODs

Postby themodman101 » 09.03.2012, 23:31

Exactly, the renderer itself is much more powerful. Its just got some kinks to work out of the system. Hopefully the upcoming DX11 patch will fix the majority of the LOD problems. Thankfully the sprites are working right in the build im using. I think you said they weren't in the new build?
chicken
Producer
Producer
 
Posts: 1473
Member since: 17.06.2011, 10:49
Location: Germany
Likes: 7

Re: Poor performance of vegetation with LODs

Postby chicken » 10.03.2012, 17:49

grass sprites are not working, high DP :(
Intel Core i5-2500K
ASRock P67 Pro3
8 GB DDR3-1333
GTX560 2GB
Win7 x64
User avatar
modsuki
Has seen it all
Has seen it all
 
Posts: 5227
Member since: 02.02.2007, 07:25
Likes: 258

Re: Poor performance of vegetation with LODs

Postby modsuki » 10.03.2012, 18:13

sprite doesn't work... and stupid performance... :|
My Crytek News Blog - http://bit.ly/aFSbnP
My Massive Crysis Maps Guide - http://bit.ly/f5ifhe
My CryEngine Screens - http://bit.ly/wIDNDJ
My Youtube - http://bit.ly/xIg1l1
My Twitter - http://bit.ly/yZtaoH0
chicken
Producer
Producer
 
Posts: 1473
Member since: 17.06.2011, 10:49
Location: Germany
Likes: 7

Re: Poor performance of vegetation with LODs

Postby chicken » 10.03.2012, 18:37

sprites off
DP 4877
FPS 53,6
Image

sprites on
DP 3205
FPS 56.2
Image
Intel Core i5-2500K
ASRock P67 Pro3
8 GB DDR3-1333
GTX560 2GB
Win7 x64
User avatar
modsuki
Has seen it all
Has seen it all
 
Posts: 5227
Member since: 02.02.2007, 07:25
Likes: 258

Re: Poor performance of vegetation with LODs

Postby modsuki » 10.03.2012, 18:39

what is the strange color...
My Crytek News Blog - http://bit.ly/aFSbnP
My Massive Crysis Maps Guide - http://bit.ly/f5ifhe
My CryEngine Screens - http://bit.ly/wIDNDJ
My Youtube - http://bit.ly/xIg1l1
My Twitter - http://bit.ly/yZtaoH0
chicken
Producer
Producer
 
Posts: 1473
Member since: 17.06.2011, 10:49
Location: Germany
Likes: 7

Re: Poor performance of vegetation with LODs

Postby chicken » 10.03.2012, 18:43

the wrong color is the bug when sprites are enabled :O
Intel Core i5-2500K
ASRock P67 Pro3
8 GB DDR3-1333
GTX560 2GB
Win7 x64
User avatar
the_grim
Superstar Dolphin
Superstar Dolphin
 
Posts: 9884
Member since: 16.08.2004, 10:46
Location: Finland
Likes: 189

Re: Poor performance of vegetation with LODs

Postby the_grim » 10.03.2012, 18:49

You're not using "use terrain color" are you? Try to change the ToD to another time, the engine should generate the sprites again if the lighting changes. :)
chicken
Producer
Producer
 
Posts: 1473
Member since: 17.06.2011, 10:49
Location: Germany
Likes: 7

Re: Poor performance of vegetation with LODs

Postby chicken » 10.03.2012, 19:09

I use it..but two different colors still when I change the time.
Intel Core i5-2500K
ASRock P67 Pro3
8 GB DDR3-1333
GTX560 2GB
Win7 x64
User avatar
modsuki
Has seen it all
Has seen it all
 
Posts: 5227
Member since: 02.02.2007, 07:25
Likes: 258

Re: Poor performance of vegetation with LODs

Postby modsuki » 10.03.2012, 19:13

There are many bugs.

Sprite don't work correctly
Use terrain color don't work correctly
F**kin lod performance
My Crytek News Blog - http://bit.ly/aFSbnP
My Massive Crysis Maps Guide - http://bit.ly/f5ifhe
My CryEngine Screens - http://bit.ly/wIDNDJ
My Youtube - http://bit.ly/xIg1l1
My Twitter - http://bit.ly/yZtaoH0
User avatar
bac9-flcl
Skilled Developer
Skilled Developer
 
Posts: 714
Images: 0
Member since: 30.04.2010, 14:42
Location: Russia
Likes: 22

Re: Poor performance of vegetation with LODs

Postby bac9-flcl » 11.03.2012, 07:46

Dude, why do you swear all the time?


 
Connect and collaborate with CRYENGINE developers in the official Forums.
Visit the Gallery to share what you have created and be inspired by what others are creating with CRYENGINE.
Community